Intersection / Expoziție/ Film/ DJ sets/ Workshops

30 mai 2015 22:00
Halele Carol, Bucuresti

Web: https://goo.gl/PcZ6RE...

INTERSECTION
29-30 mai // Halele Carol, Bucureşti
Eveniment organizat de Work in Progress şi Thereart.ro, în parteneriat cu Zeppelin
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1385092775151419/

Pe 29 şi 30 mai, Work in Progress  şi Thereart.ro organizează un nou eveniment de artă contemporană şi cultură urbană, INTERSECTION, în parteneriat cu Zeppelin, ce va avea loc la Halele Carol din Bucureşti (Constantin Istrati nr. 1, vis-a-vis de Autogara Filaret, în apropierea Parcului Carol).

Evenimentul, susţinut de Grolsch, AQUA Carpatica, Jägermeister, THE PLOT, POSCA și Toyota,  se axează pe conceptul de intersecție, dezvăluind modul creativ în care, într-un spațiu neconvențional, forme de artă variate pot comunica, generând noi conexiuni între arhitectura clădirii, contextul său istoric, imagine și sunet.

La cele două party-uri vor fi prezenți DJ români și internaționali. Vineri, 29.05, pe scena INTERSECTION vor evolua Paul Popa (RO), Dragoş Rusu (RO),  Ciresharii (RO),  Luchian Victor (RO), Lisière Collectif (RO).  Sâmbătă, 30.05, evenimentul se va desfășura pe două scene simultan, cu invitați precum Ada Kaleh (RO), Vlad Caia (RO), Alexandra (RO), Miss I (RO), Resoe (DK), Posh (RO),  FILIPP (RO), Vivi. St (RO), Lauvon (RO). Visuals: 360view.

Resoe
http://resoe.dk/
https://www.facebook.com/ResoePatternRepeat
Live studio session: https://vimeo.com/99121206
La finalul anilor '80, Resoe (Dennis Uprock) și-a descoperit pasiunea pentru muzica electronică, devenind curând un nume de referință pe scena techno underground din Copenhaga, la începutul anilor '90. În 1997, a început colaborarea cu legendarul record store „Loud music” din orașul său natal, iar un an mai târziu și-a achiziționat primul sampler.
Ca membru al colectivului danez de hip hop/ soul “Nobody beats the beats”, a lansat single-ul “Abstract Soul feat. Joy Morgan: Can’t I be loved” (albumul “The second coming”). În 2005, a colaborat cu Beta Lounge (Hamburg) și “Selected Sound”, producând 9 track-uri ca “Sedrian” pentru seria Selectronica. În 2007, și-a lansat propriul label - Baum records, cu nume precum Leftover, Johan Fotmeijer, Atheus sau Marko Fürstenberg. În 2008, a pornit un proiect cu Kenneth Christiansen, ceea ce a dus la apariția noului label Pattern Repeat, iar în 2011 a lansat albumul „Echocord”.
Resoe a fost invitat, printre altele, la festivaluri și în cluburi precum Berghain, Fabric, Weekend Club, Eastender Festival (Off Sonar), Arma 17, Overground Festival și Culture Box.
Deși asociat adesea cu „Deep Dub Techno”, mixurile și elementele muzicale adoptate acoperă un spectru larg de genuri muzicale.
Vlad Caia
https://soundcloud.com/vladcaia
https://www.facebook.com/pagevladcaia
http://ourown.ro/artist/vlad-caia

Cu o serie de EP-uri lansate la case de discuri precum Horizontal Records, Next Dimension Music sau Dirty Box, o piesă licențiată pentru o compilație lansată la Cocoon și o prezență constantă la evenimente importante de pe scena de muzică electronică internațională și din țară, Vlad Caia și-a format un stil aparte, cu influențe muzicale  variate, de la ritmuri de jazz la atmosfere experimentale, de la aranjamente cu orchestrații clasice până la delay-uri de dub nesfârștite, păstrându-și totodată versatilitatea.
În 2010, a fost selectat în prestigioasa Red Bull Music Academy, iar un an mai târziu renunță la regulile muzicii electronice în căutarea elementelor inovatoare ce îi vor defini label-ul  Amphia, lansat împreună cu Cristi Cons.

Alexandra
https://soundcloud.com/whateveristic
https://www.facebook.com/AlexandraWhateveristic
http://www.sunrise.ro/artists/alexandra/

Departe de a-și eticheta stilul sub anumite genuri muzicale, Alexandra își găsește inspirația într-o multitudine de elemente și sound-uri, reușind să aducă pe scena de muzică electronică un impuls feminin, rafinat și energic, prin care s-a remarcat încă de la primele giguri internaționale, în clubul Robert Johnson din Offenbach și Club der Visionaere din Berlin.

Miss I
https://soundcloud.com/miss-i
https://www.facebook.com/IoanaMissI
http://ourown.ro/artist/miss-i

Cu o colecție impresionantă de viniluri, implicată în proiecte radio în cadrul Groove On și owner al magazinului Misbits, Miss I (Ioana Pârlog) îmbină în set-urile sale, în mod echilibrat și armonios, genuri diverse, de la deep house, soulful, techno până la influențe jazz.


Ada Kaleh
https://soundcloud.com/AdaKalehRomania
https://www.facebook.com/AdaKalehRomania

Ada Kaleh (Iulian Cuculea), cunoscut și sub numele de Anam Nesis, îmbină beat-urile techno, minimaliste și avant-garde cu elemente organice și sunete inspirate din natură. LP-ul „Dene descris” (https://soundcloud.com/adakalehromania/sets/ada-kaleh-dene-descris-lp), ce urmează să fie lansat în toamnă, sau noul EP „Celeste” (https://soundcloud.com/adakalehromania/sets/ada-kaleh-celeste-ep) dezvăluie pasiunea de a duce muzica electronică la un nou nivel, reușind să creeze pentru ascultător un cadrul multidimensional, al „prezentului etern”.

Posh
https://www.facebook.com/posh111
https://soundcloud.com/Posh111

Cunoscut pentru public sub numele de Posh sau Posh111, Dan Vlad mixează încă din 2002, direcționându-și stilul de-a lungul timpului spre o fuziune între sunetele minimaliste, breakbeat și influențe oldschool house. În 2009, și-a lansat primul material sub marca Barraca Music, intitulat “Nedenumit”, ce a cuprins un remix de Petre Inspirescu.

După o serie de colaborări cu diferite label-uri underground și piese incluse pe compilații VA,  EP-ul “Deblow” a fost lansat la Project London Records. Cu piese mixate de artiști precum Ricardo Villalobos, Valentino Kanzyani, Onur Ozer, RPR sau Andrew Grant și un background solid în ceea ce privește party-urile underground, Posh rămâne un nume de urmărit pe scena românească și nu numai.


Paul Popa
https://soundcloud.com/polpopah
https://www.facebook.com/polpopah
Născut și crescut în București, Paul Popa s-a aventurat în Bristol, Marea Britanie, pentru a-și dezvolta studiile și pasiunea pentru muzică. Acolo a dat startul unui brand numit Varme, sub egida căruia a organizat mai multe petreceri în orașul de pe coasta insulei. Revenit temporar în București, acesta s-a alăturat recent grupului Chameleon, unde încearcă să-și pună amprenta personală pe o scenă de clubbing aflată în permanentă creștere.
În ceea ce privește planurile de viitor, Paul își dorește să dezvolte Varme într-un label de viniluri , precum și o serie de petreceri în București.
Line-up complet și detalii: https://www.facebook.com/events/1385092775151419/

Cele două zile vor cuprinde, de asemenea, o expoziţie de artă contemporană – instalații, sculpturi și printuri cu lucrări semnate de artiști români din diferite domenii, care vor interpreta tematica evenimentului în viziune proprie: Aitch, Bast, Raluca Băraru, Ion Bârlădeanu (H’art Gallery), Lucian Baraitaru, Alina Bohoru, Otilia Cadar, Mihai Chiţu, Mimi Ciora, Liviu Coman, Amalia Dulhan, Dragoș-Radu Dumitrescu, Victor Fota, Loreta Isac, Kadna, Horaţiu Lazăr, Cristina Matei, Oliver Merce, Ileana Oancea, Cătălin Oancea, Florin Pantilimon, Mihaela Paraschivu, Pisica Pătrată, Obie Platon, Mircea Popescu, Lea Rasovszky, Saddo, Serebe, Diana Stanciu/ Ignissa, Ramona Şlug, Sorina Vazelina. Printurile ce vor face parte din expoziţie sunt realizate cu sprijinul THE PLOT. Vor exista, de asemenea, momente de performance și un progam de workshopuri de serigrafie de Librăria Jumătatea Plină și un atelier susținut de STORYSCAPES, prima asociație românească axată pe transmedia storytelling și structuri narative interactive. Vineri şi sâmbătă, 29 şi 30 mai, NexT, unul dintre festivalurile cele mai eclectice din peisajul cinematografic românesc, va prezenta o selecție specială cuprinzând cele mai avangardiste scurtmetraje  proiectate în timpul celor nouă ediții ale festivalului, experimente audio-vizuale inedite aflate la intersecția dintre narativitate și inovație formală.

Intrarea este liberă pentru zilele de vineri, respectiv sâmbătă pe parcursul zilei şi pe perioada proiecţiilor de film, în limita locurilor disponibile. Accesul la petrecerea de sâmbătă se face pe bază de bilete, ce pot fi achiziţionate prin Eventbook.ro, la preţul special de 20 lei: http://eventbook.ro/event/intersection-halele-carol-bilete. De asemenea, bilete vor fi disponibile în seara evenimentului, pe 30 mai, la intrare, la prețul de 25 lei până la 00.00 și 30 lei după 00.00.

Evenimentul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Despre Halele Carol

Inițiativă a revistei Zeppelin, „Halele Carol” reprezintă un proiect de transformare a vechilor spații industriale cu valoare istorică ale Fabricii Hesper în centru cultural și de evenimente, având ca obiective salvgardarea clădirilor istorice și conservarea valorii lor, păstrarea legăturii cu ADN-ul locului – „fabricare și creație”, deschiderea către public și transformarea într-un nou centru urban al capitalei. Fiecare participant la evenimentele găzduite de Halele Carol devine, implicit, și susținător direct al proiectului de conversie.
http://e-zeppelin.ro/category/halele-carol/

Despre Work in Progress şi Thereart.ro

Work in Progress are ca scop identificarea și revitalizarea spațiilor urbane fără o identitate clar definită, prin intervenții artistice variate (street art, instalație, pictură, performance etc.).  Axându-se pe organizarea de evenimente culturale și de artă contemporană, Work in Progress oferă publicului posibilitatea de a interacționa cu artiști români și nu numai, dar și o nouă perspectivă cu privire la valoarea culturală, arhitecturală și istorică a clădirilor și spațiilor vizate de proiect.
https://www.facebook.com/WorkinProgressProjects

Lansată în 2013, Thereart.ro este o platformă independentă de promovare a artiştilor contemporani de pe scena românească şi internaţională, a iniţiativelor culturale şi evenimentelor artistice ce au în comun ideea de art to refresh mindsets.
http://thereart.ro/

Work in Progress şi The reart.ro se află la cea de-a doua colaborare după primul eveniment desfăşurat în iunie 2013 la Garajul Ciclop, ce a reintrodus celebra parcare în circuitul urban prin intervenţiile a peste 45 de artişti, transformând-o într-o galerie permanentă de artă urbană.

Organizatori: Work in Progress şi Thereart.ro / Comunicare eveniment: Thereart.ro
Partener principal: Zeppelin
Sponsori: Grolsch, AQUA Carpatica, Jägermeister, THE PLOT, POSCA
Maşina oficială a evenimentului: Toyota
Parteneri: NexT, Brigada de Voluntari, Grup Aşa, Parada, Eventbook.ro, Music Gear
Parteneri filmare și editare: 360view, Haihai, TimeLime
Identitate vizuală: Cosmin Sandu și Radovanovici Delia
Parteneri media: FEEDER.RO, Cultartes, PipaPacii.com



comments powered by Disqus


Ne ajutam de "cookies" pe site-ul nostru pentru a ne asigura ca puteti gasi informatia pe care o cautati in cel mai simplu mod.
Continuand, acceptati aceste "cookies". Puteti citi mai multe despre "cookies" si cum functioneaza aici.