O noua scena, dedicata muzicii electronice, la Fall in Love Festival

12 august 2019
Fall in Love Festival va avea o noua scena dedicata muzicii electronice, Telekom Electronic Beats, care anunta un line-up special gandit pentru distractia fanilor sound-urilor electro: Ambiq - in formula live (GER), Andrey Pushkarev (RU), Barnt (GER), Burnt Friedman live (GER), Christopher Ledger (GER), Claro Intelecto (UK), Idriss D (IT), Kenny Larkin (SUA), Lil Louis (SUA) si Omar S (SUA).

Programul va fi completat de o serie de artisti romani cunoscuti pe scena alternativa locala de muzica electronica, dar care reprezinta cu succes Romania la nivel international: Rhadoo, Ada Kaleh, Borusiade, Corp showcase (Admina, Chlorys si Cosima), Cosmin TRG, Dragutesku, EllieN, Faster, Jay Bliss, JB, Khidja, Kosmogonik (live) si Paul Popa.

 

Fall in Love Festival va avea loc intre 31 august – 1 septembrie 2019, la Palatul Mogosoia.

 

Ambiq – in formula live (GER)

Ambiq, adica triada Max Loderbauer, Samuel Rohrer si Claudio Puntin, este un proiect muzical care nu inceteaza sa-si surprinda fanii prin inovatiile electro-acustice, rezultat al includerii in piesele lor a celor mai noi descoperiri in materie de sunet si tehnologie. Indelung aplaudate, creatiile grupului sunt primite cu recenzii pozitive de critica de specialitate, fiind descrise drept: „aducand mereu la lumina combinatii neasteptate”. „Acest trio surprinde mereu prin compozitii care depasesc subtil granitele stilurilor muzicale si transmit o energie deosebita, ca cea simtita intr-un vis, care se transforma constant, ritmic, organic. Sound-ul adus de Ambiq pare ca e construit permanent, echilibrat, in fata audientei, sunand magic si profund precum sunetul stalagmitelor dintr-o formatiune enigmatica” - Ulrich Steinmetzger.

 

Samuel Rohrer este un maestru al sunetului, cunoscut pentru faptul ca navigheaza cu o eleganta deosebita intre timpi si contratimpi si ca extinde cu ingeniozitate ritmurile muzicale, ducand audienta intr-o calatorie prin diferite stiluri, un drum mereu inedit si plin de emotie. Toate acestea, dublate de ritmurile percutiei perfect sincronizate cu aranjamentul sonor, unite intr-o constructie care pur si simplu fascineaza audienta prin energie si carisma.

 

Claudio Puntin estecunoscut in comunitatea artistica internationala pentru sound-urile sale smooth si datorita activitatii si productiilor sale din zona filmului, audio-dramei sau teatrului. Puntin reuseste mereu sa impresioneze audienta in aparitiile live cu suprapuneri de layer-e sonore si tonuri, cu modul sau de gandire spatiala a sunetului si cu volatilitatea si subtilitatea armoniilor aduse pe scena, toate asezonate de tonuri de clarinet (familie de instrumente la care canta).

 

Andrey Pushkarev (RU)

Nume iconic pentru cunoscatori, Andrey Pushkarev reuseste mereu sa puna multimile in miscare cu ajutorul unei combinatii unice de cunostinte muzicale profunde si profesionalism si al unei colectii de viniluri (construita cu meticulozitate).

 

Carisma subtila cu care mixeaza incurajeaza audienta la visare si explorare a emotiilor, Pushkarev concentrandu-se mereu pe a genera stari si trairi in randurile celor care ii asculta, toate in scopul de a evidentia componenta umana pe care muzica o transmite.  

 

Minutiozitatea cu care isi construieste ritmurile se poate simti in fiecare dintre piesele sale si in modul in care acestea se continua in set-urile elaborate de Pushkarev. Fiecare melodie are spatiul sau propriu de explorare, insa este cu grjia asezat intr-o constructie, aproape arhitecturala, care ii trece pe cei prezenti printr-o varietate de ritmuri – de la muzicalitatea tehno profunda si plina de sensibilitate, la vibe-uri house, creand o atmosfera unica, la fel de complexa precum colectia sa de viniluri.

 

Barnt(GER)

Barnt este un cunoscut artist german si DJ, treime a Magazine si parte a Cómeme. A infiintat label-ul Magazine alaturi de Crato si Jens-Uwe Beyer in 2010. Este membru in colectivele Cologne Tape, Magazine si Zeit 2, dar si o figura importanta in muzica label-ului din Köln. EP-ul sau de debut „What Is A Number, That A Man May Know It?” pe Magazine a devenit imediat un clasic Modern Kosmische in 2010, fiind sustinut de Daphni, Four Tet, Dixon, Optimo, Tale Of Us si altii.  

 

Succesul exploziv solo a lui Barnt l-a incurajat sa lanseze Geffen, inclus pe legendarul EP Cómeme „The Power of Now”. Aflat la varful multor clasamente de final de an, piesa a ajuns pe locul 14 in top 50 din 2012 al Resident Advisor. Recunoasterea talentului sau e dovedita si de recenziile entuziaste primite din partea criticii de specialitate: „[Barnt] este probabil unul dintre cele mai mari talente pe care le avem aici in Germania” - Innervision, Berlin 2012 sau „Noua lansare Barnt este cu usurinta cel mai nebun track dance pe care mi-a fost dat sa il ascult, va determina isterii la volum maxim”, a declarat pe Twitter Chris Duckenfield de la Swag. „Poate suna hipnotic, insa odata ce ascultati Tunsten, veti fi de acord cu el”. - Philipp Sherburne, Spin, New York, 2013. 

 

Burnt Friedman live (GER)

Este unul dintre numele sonore ale scenei muzicale germane si unul dintre cei mai longevivi aristi, care incanta publicul de aproape 40 de ani. Absolvent al Academiei de Arte din Cologne, Friedman a inceput sa-si publice compozitiile muzicale, impreuna cu productiile de studio in 1979, atragand rapid atentia scenei electronice germane si a altor artisti cu care a incheiat colaborari valoroase, nume precum: Jaki Liebezeit, Hayden Chisholm, Root70, Mark Ernestus, Steve Jansen sau David Sylvian. Spre exemplu, cu Jaki Liebezeit (fost tobosar in trupa CAN si inclus de Spin magazine din SUA in „TOP 5 cei mai buni tobosari de muzica alternativa din lume” a dezvoltat o colaborare care dateaza deja de 13 ani si prin care au venit mereu cu inovatii la nivel acustic in zona muzicii electronice.

 

Lucrarile lui Friedman au atras, de-a lungul bogatei cariere, recenzii foarte bune din partea unor publicatii muzicale cunoscute la nivel international - de la The Wire, Mixmag sau Uncut in Marea Britanie, la Exclaim magazine in Canada si pana la The All Music Guide si Big Shot magazine din SUA. Spre exemplu, Data Transmission (Marea Britanie) i-a descris cel mai recent album, realizat impreuna cu Jaki Liebezeit, ca „fiind destinat sa atinga succesul si sa genereze un cult”, in timp ce The Arts Desk a inclus acest material in categoria „Album Of The Week”.

 

Christopher Ledger (GER)

Christopher Ledger este un artist multidisciplinar german, despre care se spune ca da viata unei muzici care are o aura mistica. Ca lucrarile sale includ o multitudine de detalii ambientale combinate mereu intr-o compozitie inedita, experimentala. Faima internationala i-a fost adusa de binecunoscutul album „Lost with K”, care a generat laude datorita inovatiilor aduse la nivelul sunetului si a imbinarii mestesugite a elementelor emotionale cu precizia si cu rigorile tehnice.

 

Compozitiile sale fascineaza mereu prin trecerile fluide de la abordarile experimentale la sunetele acustice si la interpretarile ce stau sub semnul muzicii electronice, rezultat al aprofundarii constante a cercetarilor sale in domeniul teoriei si compozitiei muzicale.

 

 

Claro Intelecto  (UK)

Claro Intelecto este un proiect artistic care aduce in fata publicului imagini in miscare, compozitii grafice si muzicale, toate reunite intr-o creatie integrata, multidisciplinara.  

 

Muzicianul din spatele acestui Claro Intelecto a facut cunostinta in copilarie cu sintetizatoarele si are la activ numeroase experimente muzicale realizate inaintea „erei descarcarii de software”. Exercitiul artistic s-a dovedit a fi folositor, ducand la aparitia a numeroase lucrari cunoscute, precum EP-ul „Peace of Mind”, albumul „Metanarrative” si la rafinarea unui stil definit ca imbinare intre o directie dub-house cuprinsa intr-un cadru tehno. 

 

Idriss D  (IT)

Apropierea de muzica a lui Idriss D a inceput inca de la 14 ani, cand si-a cumparat primul platan si a inceput sa-si dezvolte latura artistica, influentat fiind de bunul lui prieten Nadir. 

 

Dupa ce s-a mutat in Italia, a inceput sa mixeze alaturi de cele mai cunoscute nume din industrie, in locuri precum: Space Ibiza, Echoes, Cocoricò, Red Zone, Amnesia Milano si Pacha, ca parte din conceptul Cadenza Vagabundos.  In afara de activitatea de DJ, Idriss conduce unele dintre cele mai cunoscute label-uri din lume: Memento, Aloe si Db Artists Musique.

 

Kenny Larkin (SUA)

Kenny Larkin este un adevarat veteran tehno. Pentru majoritatea fanilor de muzica electronica, DJ-ul, originar din Detroit, este un artist care nu are nevoie de nicio introducere.

 

De-a lungul carierei sale impresionante de 27 de ani, Kenny a creat, probabil, unele dintre cele mai atemporale si inovatoare productii tehno elaborate vreodata, avandu-i ca sursa de inspiratie pe Derrick May si Juan Atkins. Sub deviza „Calitate, nu cantitate...”, Kenny a contribuit la istoria muzicii electronice cu o colectie impresionanta de remixuri precum  „Share My Life”, „We Shall Overcome” sau „Integration” etc.

 

Lil Louis (SUA)

Artist international, producator, compozitor, DJ, autor si regizor, Lil Louis este creditat drept parintele fondator al muzicii house.

 

In anii ’80, Lil Louis gazduia cele mai populare petreceri de muzica house din Chicago. Mai tarziu, in 1987 a lansat una dintre cele mai importante piese house ale tuturor timpurilor: „French Kiss”. Imediat dupa aparitie, aceasta l-a  propulsat pe primul loc in topurile de profil, inregistrand o vanzare de peste 6 milioane de exemplare si primind titlul de „cea mai vanduta piesa de muzica house”. Au urmat noi lansari de succes, cum e cazul albumului „Two Sides To Every Story” si al unor hit-uri precum: „I Called You” si „Blackout”, „Journey with the Lonely” (Gold), „Club Lonely” si „Saved My Life.”  

 

Omar S. (SUA)

Alex Smith, aka „Omar S”, este unul dintre cele mai concludente exemple la capitolul „lipsa compromisurilor” in muzica electronica. Brut, nefiltrat si absolut unic, asa se poate descrie stilul muzical si personalitatea artistului originar din Detroit.

 

Omar S este unul dintre cei mai interesanti producatori de tehno din toate timpurile, continuand traditia „Motor City” a unor artisti precum Moodymann, Carl Craig sau Theo Parrish. Super producatorul, angajat si al uzinei Ford din Detroit, este, de asemenea, un tip dintr-o bucata, mai putin conectat la artistii de minimal house. Cu toate astea, acest lucru nu i-a oprit pe cei de la „Fabric” sa-l invite sa le faca un mix pentru celebra lor serie si nici pe criticii muzicali sa-i elogieze toate cele cinci albume.  

 

Rhadoo (RO)

Rhadoo este cu siguranta una dintre figurile emblematice ale scenei minimal de la nivel international si o prezenta care nu mai are nevoie de introducere pe piata muzicala locala. DJ si producator, fondator al apiar, pentru a enumera doar unele dintre activitatile sale, Rhadoo este un maestru al imbinarii stilurilor clasice cu noile tendinte. Amprenta muzicii sale poate fi recunoscuta imediat. Fara a putea fi limitat la incadrarea intr-un singur stil, piesele lui surprind mereu prin constructia muzicala si prin modul in care alimenteaza trairile audientei.

 

 

Pe Scena Principala” de la Fall in Love Festival vor urca unele dintre cele mai cunoscute nume ale industriei muzicale internationale: Liam Gallagher (UK), Disclosure DJ set (UK), Underworld (UK), Kaiser Chiefs (UK), De La Soul (SUA) si Kovacs (NL).

 

Pe Scena „Radio Guerrilla” de la Fall in Love Festivalvor canta unii dintre cei mai apreciati artisti romani: Suie Paparude, Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, Firma, Soundopamine, Jurjak, Karpov not Kasparov,  Otherside, Space Roosters.

 

 

Despre Fall in Love Festival:

FALL IN LOVE FESTIVAL isi va deschide portile in perioada 31 august – 1 septembrie 2019, la Palatul Mogosoaia, pentru a sarbatori trecerea de la ultima zi de vara la prima zi de toamna, intr-un decor de poveste, alaturi de unii dintre cei mai iubiti muzicieni ai momentului.

 

Cei indragostiti de muzica si de vibe-urile pline de energie ale verii, pot marca incheierea sezonului prin participarea la cel dintai festival al toamnei: Fall in Love, locul in care se pot indragosti de sound-urile muzicienilor straini si romani, de natura in care vor dansa pe ritmurile unora dintre cele mai cunoscute hit-uri, de peisajul plin de poveste al domeniului uneia dintre cele mai importante cladiri istorice din Romania - Palatul Mogosoaia.

 

Cei indragostiti de romantismul si de bogatia culorilor toamnei, se vor putea bucura de splendoarea ei la Fall in Love Festival, locul in care vor rasuna primele melodii ale acestui anotimp, in care se vor putea delecta cu concerte, evenimente alternative, specialitati culinare, experiente amuzante si cu plimbari in parcul secular al domeniului Mogosoaia. 

 

La Fall in Love, festivalierii se vor putea indragosti de arhitectura, de cultura, de natura, de prieteni, de straini, de viata si de muzica plina de energie.

 

Pe durata celor doua zile ale evenimentului, petrecute la minunatul domeniu Mogosoaia, participantii se vor bucura de artistii si de DJ-i care vor urca pe scenele festivalului, dar si de o serie de activitati alternative, precum: instalatii de arta si multimedia, jocuri, photo corner-e inedite, spatii de relaxare in natura, plimbari pe marginea lacului, picnic pe pajistile domeniului, sesiuni de dans, toate asezonate din plin cu delicii vizuale si culinare.

 

Abonamente Fall in Love:

Abonamentele, acces general, pentru Fall in Love Festival 2019 sunt disponibile la pretul de 179 lei + taxe/ buc. 

 

Abonamentele la pretul de 179 lei + taxe/ buc. pot fi achizitionate pe www.bilete.ro si in reteaua nationala Bilete.ro:

  • Plaseaza o comanda pe Bilete.ro prin e-ticket (print at home): plateste cu cardul, fara taxa de curierat. Pentru fiecare bilet achizitionat utilizatorul va primi pe e-mail un link unic. Tot ce trebuie sa faca este sa-si printeze biletul acasa si sa vina cu el la eveniment. 

 

  • Prin comanda: la www.bilete.ro (livrare la domiciliu prin curierat).

 

  • Direct: biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in magazinele Inmedio si Relay semnalizate „Bilete.ro”, in magazinele Germanos/ Telekom , in oficiile Postei Romane si in casieriile Bilete.ro din Bucuresti incinta Hotel Ibis, Calea Grivitei nr. 143, parter si din Cluj la casieria BT Arena (Sala Polivalenta). 

 

 

INFO BILETE: +40.21.311.93.23 si/sau office@bilete.ro

 

Facebook page: https://www.facebook.com/fallinlove.ro/

Instagram: https://www.instagram.com/fallinlovero/

Twitter: https://twitter.com/FallInLoveFest1

 

Despre domeniul Mogosoaia:

Concertele si activitatile alternative din cele doua zile ale Fall in Love Festival vor avea loc pe domeniul de peste 12 hectare al uneia dintre cele mai importante cladiri istorice din Romania - Palatul Mogosoaia. Situat la aproximativ 15 kilometri de Bucuresti, intr-un parc secular aflat pe malul stang al raului Colentina, domeniul a ramas martor la povestile scrise de-a lungul a trei sute de ani de istorie.

 

Palatul Mogosoaia este o adevarata capodopera, fiind inregistrata pe lista nationala a monumentelor istorice. A fost construita intre 1698 si 1702 de catre Constantin Brancoveanu in asa-numitul stil renascentist sau stil brancovenesc, o combinatie de elemente venetiene si otomane. Palatul poarta numele vaduvei boierului roman Mogos, care detinea pamantul pe care a fost construita cladirea.

 

Despre organizator:

Dragostea pentru muzica si diversitate au fost bazele pentru ALive, un brand care se poate mandri azi cu o echipa ce insumeaza 18 ani de experienta in organizarea unor show-uri de amploare in cadrul a peste 200 de evenimente (concerte/ festivaluri/ evenimente corporate) si reprezentatii cu nume precum: Morcheeba, Kings Of Leon, Placebo, LP, Moby, Gorillaz Sound System, The Chemical Brothers, Parov Stelar, Jamie Woon, Jessie Ware, Moderat, Peter Bjorn and John, Sono, Buena Vista Social Club, printre altii.

 

In parteneriat cu McCann PR:

McCann PR, desemnata agentia anului in Romania, este membra a McCann Erickson Romania si afiliata la reteaua internationala Weber Shandwick. Cu peste 15 ani de experienta pe piata de comunicare, McCann PR este pe locul 1 in Romania dupa cifra de afaceri, clienti si recunoastere, conform Topului Anual al Agentiilor de PR.


comments powered by Disqus


Ne ajutam de "cookies" pe site-ul nostru pentru a ne asigura ca puteti gasi informatia pe care o cautati in cel mai simplu mod.
Continuand, acceptati aceste "cookies". Puteti citi mai multe despre "cookies" si cum functioneaza aici.