Pe 29 sept se dă startul seriei de concerte BT Live powered by Banca Transilvania

28 septembrie 2016
Pe 29 septembrie, show-ul trupei Șuie Paparude dă startul seriei de concerte BT Live care reuneşte o parte dintre cele mai valoroase şi reprezentative nume ale muzicii alternative româneşti, ce vor performa live pe scena clubului Control din București. BT Live TEASER: www.youtube.com/watch?v=XmIL_DG45kE

Se dă startul:

BT Live
powered by Banca Transilvania

Pe 29 septembrie, show-ul trupei Șuie Paparude dă startul seriei de concerte 
BT Live care reuneşte o parte dintre cele mai valoroase şi reprezentative nume ale muzicii alternative româneşti, ce vor performa live pe scena clubului Control din București.


Banca Transilvania şi Control Club își reafirmă susținerea pentru muzicienii români prin inițiativa BT Live 
şi se asigură că experienţa ta de concert va fi una memorabilă. Într-o perioadă în care compozițiile muzicale originale și complexe nu primesc aprecierea meritată, Banca Transilvania suține spiritul artistic românesc, dovedind că are cea mai dinamică și non-conformistă abordare de pe piața bancară. 

BT Live se va derula în club Control 
(Str. Constantin Mille, nr. 4), începând cu 29 septembrie până la sfârșitul anului 2016,
Mai multe detalii despre bilete și reguli acces:
www.facebook.com/clubcontrol
www.control-club.ro

------------------------------------------------------------------------
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Şuie Paparude - 29 septembrie 2016

Sunt multe motive pentru care Şuie Paparude sunt una din cele mai iubite outfit-uri de muzică electronică alternativă. Unul dintre ele ar fi că deşi se bucură de o foarte bună receptăre în mainstream, muzica lor nu s-a plafonat şi a evoluat mereu în căutarea (şi găsirea) unui vibe pozitiv şi actual. Asta i-a făcut să împartă scena cu nume mari ale muzicii şi le-a adus prezenţa la cele mai importante festivaluri. Sound-ul şi abordarea fac ca Şuie să fie soluţia perfectă pentru o seară de dans, party-ul fiindu-le parcă prima natură. Prin stilul fresh şi divers, de la break beat la new wave, electroclash şi dubstep - parcurse în cele nouă albume, numeroase videoclipuri şi mii de concerte pe care le au la activ în cei 23 de ani trecuţi de la crearea trupei, Hauteculture, Bean şi Michi (ori DJ Vasile şi Junkyard în trecut) şi-au delectat fanii numeroşi şi variaţi fără a face compromisuri. Calitatea şi inovaţia au fost ţintele permanente ale unui proiect ce încă evoluează şi confirmă de fiecare dată.

www.facebook.com/suiepaparude.ro

Bilete si detalii eveniment: 

www.facebook.com/events/215367018879264/

 

Baba Dochia – 4 octombrie 2016

Înfiinţat din prietenia şi pasiunea comună pentru muzica rock electronică de Marius "Biba" Pop (programming, synths, guitars) şi Leon "Lopi" Lotoțchi (programming, synths, theremin) în 2006 în Sighişoara şi mutat mai târziu la Cluj, proiectul Baba Dochia i-a cooptat între timp şi pe Andrei Voicu (live drums) şi Cristian “No Bijoux” Cânpean (visuals). Apropiaţi de sonorităţi ca Death in Vegas, Team Sleep, Apparat, Amon Tobin sau Boards of Canada, cei trei produc un blend de post-rock psihedelic şi adânc, cu glitch-uri şi beat-uri grele cu veleităţi vizuale arhaice, care duce deopotrivă spre o stare de introspecţie apropiată unui public educat muzical, cât şi către euforie directă.

“Înveşmântați cu douăsprezece cojoace, am pornit, împreună cu oile şi caprele noastre, spre vârful muntelui.” Au ajuns şi se menţin acolo.

www.facebook.com/BabaDochiaMusic

Bilete si detalii eveniment: 

www.facebook.com/events/1876505362577227/

 

Satellites – 4 octombrie 2016

Duo-ul Satellites s-a format în 2012 şi patru ani mai târziu, după o înjumătăţire şi o re-dublare, a ajuns să cânte în formula Cosmin (fondatorul trupei - chitară şi voce) şi Chap (tobe) la ediţia din acest an a Sziget Festival și Waves Vienna Festival, în urma unei ascensiuni fulminante ce a parcurs cele mai importante fetivaluri româneşti. Mixul dinamic şi imprevizibil de noise pop, indie rock şi drum&bass duce implacabil la dans, ceea ce ne-ar putea da nişte indicii despre deznodământul poveştii-videoclip cu radiourile. Make a move!

www.facebook.com/Satellitesofficial

Bilete și detalii eveniment: 

www.facebook.com/events/1876505362577227/

 

Alternosfera – 20 octombrie 2016

Povestea trupei Alternosfera a început în 1998 și s-a propagat cu forță de îndată ce piesa „Wamintirile”, a invadat posturile de radio și televiziune din Republica Moldova și România. Brand-ul deosebit de chitară grunge şi clape armonioase dau trupei din Chişinău melodicitate şi originalitate şi o înscrie pe lista numelor esenţiale ale scenei alternative actuale.  

Printr-o prezenţa live impresionantă şi materiale de studio lucrate meticulos (cinci albume şi un EP), dar și datorită unui fanbase remarcabil și fidel, Alternosfera a devenit unul dintre headlinerii favoriti pentru evenimentele de mare amploare din întreaga țară.

Învăluită în misterul conceptelor de show promovate prin „Virgula Tour” și „Epizodia Tour”, Alternosfera urcă în premieră pe scena clubului Control cu povestea celui mai nou album „Haosoleum” (2015) și va susține un concert de neuitat în cadrul seriei BT Live.

www.facebook.com/Alternosfera

Bilete și detalii eveniment: www.facebook.com/events/534477260010338/

 

Golan – 3 noiembrie 2016

Trio-ul Golan din Bucureşti foloseşte experienţa şi bagajul muzical individual diferit al fiecaruia dintre membrii trupei pentru a creea un house/nu disco dreamy, melodios şi super-dansant, ce a trecut fără compromisuri de la underground la un mainstream de calitate. Cei trei se orientează spre latura umană a muzicii electronice actuale, folosind sample-uri, live DJ’ing şi instrumente clasice (flaut, trompetă, percuţii): “Fiecare are un background diferit. Ernesto vine din Cuba unde a cântat numai muzică latino. Alex a teminat Conservatorul la trompetă şi a studiat multă muzică clasică. Mihai vine din lumea muzicii pop. Ascultăm toţi multe genuri de muzică, dar nu ne luăm după ceva anume când compunem piese.” După ce au cucerit cluburile și festivalurile din România, Golan s-au lansat anul acesta într-un turneu alături de Parov Stelar, ce le-a reconfirmat evoluţia şi ascensiunea și i-a adus în fața publicului efervescent a zece metropole europene (printre care Londra, Paris, Bruxelles și Berlin).

www.facebook.com/golanmusic

 

Travka – 20 noiembrie 2016

Dacă de dorim să încadrăm evoluția trupei Travka în câteva cuvinte, i-am putea descrie prin clasica “povestea rock&roll”, mereu ”on the road” - de la un concert la altul, o trupă cu atitudine şi pasiune debordantă pentru muzică și pentru lirică. Concertele lor sunt o experienţă extrem de intensă, de descătuşare, cei patru membrii (George Gâdei – solist/songwriter, Alexei Ţurcan – chitară şi keys, Misha Gâlcă - bas, Cristian Chirodea – tobe) experimentând sonorităţi inedite şi degajând energii senzuale.

Un manifest al libertăţii de exprimare artistică au reprezentat-o și modalitățile de promovarea alese de trupa care și-a oferit muzica gratuit, două dintre cele trei albume de studio fiind distribuite pentru download gratuit sub licența Creative Commons („Vreau să simt Praga” – 2007) sau prin fani, copiat din mână în mână (Okean - 2012).

www.facebook.com/travka.oficial

 

 

FiRMA - 8 decembrie 2016

Una din primele şi cele mai importante trupe de alternative din România, FiRMA a îmbinat genuri muzicale precum rock, pop, synth, funk, blues & trip-hop, punând întotdeauna pasiune pentru sunetul de calitate şi compoziţia originală, de la începuturile lor ieşite din tipare din anii 2000, până la fervoarea maturităţii actuale. Atitudinea şi tehnica izvorâte din talentul dublat de o etică  a muncii de excepţie, le-au adus nominalizări, premii şi invitaţii la gale şi festivaluri din România, dar şi internaţionale şi i-au făcut să domine suținut topurile. Cu fiecare din cele trei albume, FiRMA a propus o perspectivă nouă, demonstrând că nu au de gând să se cramponeze de anumiți parametrii stilistici. După o absenţă de şapte ani din cluburi și festivaluri, FiRMA a revenit pe scenă în iunie 2014 şi și-a recâștigat fulminant poziția și admirația unui public fascinat de acordurile originale, lirica subtilă și nu în ultimul rând de povestea vizuală marca FiRMA. Trupa a dăruit publicului primul volum al celui de-al treilea álbum și se pregătește de lansarea „Descântece. Vol. 2” în 2017.

www.facebook.com/TrupaFirma

 

Alexandrina – 15 decembrie 2016

Arta şi prezenţa Alexandrinei te fac să te apropii de propria-ţi sensibilitate şi să cazi în admiraţie pentru o artistă autentică ce evită reţetele de promovare, preferând sinceritatea şi apropierea umană, această forţă atragând la concertele ei desfăşurate cu casa închisă un public educat şi pasionat. Înzestrată cu un talent nativ pentru muzică, poezie şi pictură ea şi-a educat afinităţile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău şi a continuat să le cizeleze continuu ajungând să-şi transmită arta într-un stil personal, plin de substanţă, original, caracterizat prin impresie şi introspecţie. Prin ea, cele trei forme de artă se întrepătrund şi dau naştere unui spectacol (fie el live sau album) atmosferic, nocturn, feminin. Compoziţiile sale cu tentă grafică, filmică, sunt greu şi poate inutil de catalogat, însă au fost încadrate undeva între “pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz și soul.” Alexandrina rămâne însă într-un loc doar al ei... Fie că performance-ul este solo (pian şi voce) sau este acompaniată de trupa ei de muzicieni valoroşi, Alexandrina va mişca şi va transmite întotdeauna stil.

www.facebook.com/alexandrinamusic

 

Vița de Vie – 22 decembrie 2016

Având piese emblematice pentru cultura muzicală autohtonă, Viţa de Vie a reuşit în cei 20 de ani de existenţă să devină şi să se menţină ca una din cele mai importante şi apreciate trupe din România. Alternativul lor ludic dublat de nervul, umorul şi conştiinţa socială a lui Adrian Despot poartă publicul prin zone muzicale alternative rock și hardcore, cu influențe jazz, rap, sau reggae şi împletește armonios latura melodic- romantică cu subiectele și temele actuale non-mainstream. Implicarea socială şi comentariul direct, dar fin, menţin Viţa de Vie la fel de tânără, proaspătă şi relevantă astăzi ca la începuturi, iar asta se simte în toate apariţiile lor, fie ele discografice, TV sau în concertele debordante de energie.

Pe 29 octombrie, Vița de Vie lansează un nou álbum, ”un amalgam de emoție și energie, decantat prin filtrul celor 20 de ani petrecuți pe metereze” - Adrian Despot.

www.facebook.com/vitadevie


comments powered by Disqus


Ne ajutam de "cookies" pe site-ul nostru pentru a ne asigura ca puteti gasi informatia pe care o cautati in cel mai simplu mod.
Continuand, acceptati aceste "cookies". Puteti citi mai multe despre "cookies" si cum functioneaza aici.